Népszerű bejegyzések

2013. január 4., péntek

A NAGY RAMA-könyv

És talán nem is kell többet mondanom...

Na jó, mégis: A Rama 40. születésnapja alkalmából kiadott egy receptkönyvet. Pályázhatott mindenki a sajátfejlesztésű receptjével és a legjobbak bekerültek a könyvbe a Rama saját receptjeivel együtt.


99 oldalon csupa kipróbált recept. Bár, kicsit többet vártam, na nem minőségileg, hanem mennyiségileg, címenként átlagba 4-5 recept jut, valahol álmaimban olyan Frank Júliás, 1,5 kg-s receptkönyvre számítottam szép illusztrációkkal és sok-sok recepttel. Ennek ellenére a szép, harmonizáló képek és a  klasszikus receptek (linzer, diós csiga, stb.) megvannak benne, kapott pár pluszt, ahogy azt megszokhattuk a Rama szakértőitől.Tartalma:

1. Legkedvesebb történetek (pályázók süteményreceptjei is kerültek bele, történetekkel aláfestve)
2. Legrafináltabb sütemények, köztük: Csokoládészuflé
3. Sós sütemények, köztük: Sajtkrémes falatkák
4. Kekszek, köztük: Krémes kosárkák
5. Gyümölcsös sütemények, köztük: Krémes, epres sütemény
6. Süssünk együtt (gyerekekkel), köztük: Bohóctorta
7. Klasszikusok mindenkorra, köztük: Esterházy-torta
8. Torták, köztük: Stefánia-torta
9. Ünnepi finomságok, köztük: Karácsonyi zebratorta
10. A Rama ajánlásával, köztük: Áfonyás sajttorta
11. Szendvicskrémek, köztük: Töpörtyűs ínyenckrém

Ha felcsigáztam az érdeklődésed, akkor letöltheted innen: http://data.hu/get/6032464/Rama-Nagy_Ramakonyv.zip (nyugi, nem fizetős a letöltés, ha lejjebb görgetsz, találsz egy olyat hogy slow download, teljesen ingyenes!)

Az alábbi 2 linknél egyből pdf fájlt fog kiadni,ha lemész a kurzorral a jobb alsó sarkába, megjelennek ikonok és hátulról 2. a lementés. Onnan már kiválasztod hogy hova mentse. 

És itt egy egyenesen a Rama oldaláról: Rama süteményeskönyv.pdf

Igaz, ez 2010-es receptnaptár, de isteni recepteket láttam benne, egy kis ízelítő: Fokhagymás-sajtos muffin, citromos lepény, csokoládés habos kocka, túróstáska, sajtkrémes pogácsa, diós gesztenyetorta... minden ami kell...
Én folytatom a nyálcsorgatást, neked pedig itt a letöltőlinkRama receptnaptár 2010. pdf

Jó sütögetést, sok szeretettel tőlem, Nektek!

1 megjegyzés:

  1. Több alkalommal is letöltöttem, hátha ekkor keletkezik a hiba de nem. A kibontásnál nem lehet tovább jutni. Keres egy hiányzó részt a program. Nem lehetne újból feltenni? Köszönöm.

    VálaszTörlés